2014. január 1., szerda

Tervek 2014-re

Nagyon Boldog Újévet kívánok mindenkinek! :)

Egy újabb év ért véget. Számomra 2013 kimondottan jó időszak volt, bár sajnos olvasás  terén jócskán elmaradtam a korábban megszokott mennyiségtől. Egyébként az érettségim közeledtével egyre kevesebbet olvasok saját szórakoztatásomra. Egyszerűen nincs időm. :( Ha van, akkor meg fáradt vagyok, nincs energiám még olvasni se.

A mostani évre vonatkozólag a következők várhatóak: még kevesebbet fogok olvasni. Legalábbis június végéig, ugyanis ekkor lesz vége az érettséginek. Addig még van egy nem túl igényes angol verseny, amin részt kell vennem, egy angol OKTV 2. forduló, ami miatt februárig a Flowers for Algernonon kívül semmi mást nem fogok olvasni, és hát maga az érettségi május 5-től.
Magamat ismerve nem fogok túl nagy elvárásokat állítani magam elé, csupán annyit, hogy minden hónapban írjak legalább egy könyvről. Lesz miről, ugyanis jó pár tavaly olvasottról még nem került fel értékelés.

Ugyanakkor miután letudtam az érettségit, kikapcsolódásként biztosan sokat fogok olvasni. Mielőtt még elkerülnék egyetemre. (Igen mozgalmas lesz számomra ez az év, és épp ezért nagyon boldog vagyok, hogy mennyi lehetőség és kaland vár rám.:)

Azt hiszem 2013-ban másodszorra vagy harmadszorra jelenetkeztem a Várólista csökkentés nevezetű kihívásra. Első próbálkozásaim csúfos bukásban végződtek, ám tavaly nagyon közel kerültem a győzelemhez, egy könyv választott el a kihívás teljesítésétől. Talán nem a legkomolyabb művet kellett volna a végére hagyni, hanem valami chick-litet. :D Ugyanis nagyon besűrűsödött a november-decemberem, és 2 hónap alatt se tudtam végezni az utolsó könyvvel.
A lényeg, hogy idén megint nekiugrok, alternatív listát is készítettem. Remélem az idei lesz az én évem! :)
Íme, miket válogattam be a várólistámról:

Chris Colfer: Struck by Lightning

Christ nagyon-nagyon szeretem, kedvenc színészeim közé tartozik. Még tavaly március környékén szereztem be az első YA könyvét, ami sajnos azóta is a polcon csücsül. Szóval már épp ideje lesz elolvasni.
Egyébként a könyvből film is készült Chrisszel a főszerepben, amit már szintén régóta szeretnék megnézni, de előbb mindenképpen a könyvet akarom elolvasni.John Green: The Fault in Our Stars 

John Green legkedvencebb íróim közé tartozik, két könyvét olvastam eddig, mindkettőt nagyon szerettem. Az Alaska nyomában óta rá szerettem volna tenni a mancsomat erre a kötetre, de vagy nem volt rá pénzem, vagy másra kellett költeni. Végül a maradék szülinapi pénzemből megrendeltem szeptemberben, és azóta várja, hogy elolvassam. Igazából már egy jelenség lett ez a regény, épp ezért még inkább kíváncsi vagyok rá.Richelle Mead: Spirit Bound (Vampire Academy 5)
                           Last Sacrifice (Vampire Academy 6)
 

Egyszerűen imádom Mead vámpíros sorozatát, alig várom, hogy végre folytathassam. Nagyon izgalmasan ért véget a 4. rész is, és szimplán megöl a kíváncsiság, hogy mi fog történni, hogy fognak a dolgok megoldódni, ha megoldódnak egyáltalán és satöbbi. Azért kicsit rossz lesz a végére érni ennek a sorozatnak is.
James Dashner: The Scorch Trials (The Maze Runner 2)
                            The Death Cure (The Maze Runner 3)

Ahogy korábban olvashattátok, odáig meg vissza voltam az első résztől, és nagyon jónak ígérkeznek a folytatások is. Úgyhogy ebben az esetben is hihetetlenül várom, hogy olvashassam, mi fog történni kedvenc fiktív karaktereimmel. Már Sky-on pihen mindkét rész, így már csak a megfelelő időnek kell eljönnie. :)
Benjamin Alire Sáenz: Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe

Egy kedves barátnőm, akinek a véleményére sokat adok, ajánlotta nekem ezt a könyvet. Ránéztem a borítóra, elolvastam a fülszöveget, és tudtam, hogy nekem is át kell élnem az élményt, amit ez a regény nyújt.


Amanda Grace: But I Love Him

Több ismerősöm is olvasta már ezt a könyvet, pozitív véleménnyel voltak róla, úgyhogy ez már felkeltette az érdeklődésemet. Nem könnyű témát dolgoz fel, de szerény véleményem szerint nem szabad homokba dugott fejjel élni. Szembe kell nézni azzal, hogy ilyen dolgok márpedig vannak, nap mint nap megtörténnek. És úgy érzem, ha megfelelően megírt könyveket olvasok, akkor talán a valóéletben is hamarabb meg fogom látni a dolgokat.


Jackie Morse Kessler: Hunger (Riders of the Apocalypse 1)
Szintén számos ismerősöm kedvencévé vált ez a darab, nekem elsősorban a sorozat címe keltette fel az érdeklődésemet. Kicsit utánaolvasva megtudtam, hogy ez bizony, az előző regényhez hasonlóan, egy jelenlegi, komoly problémát dolgoz föl: az étkezési zavart. A főhősnő ugyanis anorexiás. Fantasy elemekkel van tarkítva, tehát nem hétköznapi oldalról közelíti meg a témát, épp ezért még érdekfeszítőbb számomra.
Csak azt tudom elmondani, mint az előbb. Nincs homokba dugott fej, a problémákkal foglalkozni kell.Rebecca Donovan: Reason to Breathe (Breathing 1)

Nancy beleszeretett ebbe a sorozatba, és teljes szívvel ajánlotta nekem is. Így megfogadva a tanácsát idén el fogom olvasni legalább az első részét. A fülszöveg kicsit rejtélyes, nem sokat árul el, csak sejteti a dolgokat, így nagyon kíváncsi vagyok, milyen is lesz. Mert jelenleg fogalmam sincs, mire számítsak. :)

Cassandra Clare: Clockwork Princess (The Infernal Devices 3)
Mit is mondhatnék? :) Ennek a sorozatnak is a végére érünk nemsokára. Karácsony címén rendeltem meg magamnak, egyszer majd csak ideér hozzám.

Nagyon kíváncsi vagyok rá, eddig mindenkitől azt hallottam, hogy össze fogja törni a szívemet. És én ezt valami morbid okból kifolyólag szeretem, úgyhogy nagyon várom, mit tartogat számomra Clare a TID utolsó darabjában. :)

Kendare Blake: Girl of Nightmares (Anna 2)

Ő is szintén karácsonyi ajándék, a Princesszel együtt érkezik majd hozzám. Az Anna Dressed in Blood teljesen levett a lábamról, és valami hihetetlen gonosz volt a befejezése.

És most végre hozzá jutok a folytatáshoz! Ez tuti el lesz olvasva a listáról. :)Ezeken kívül az alternatív listámon a következő könyvek szerepelnek:

Megan Mccaferty: Bumped
Tonya Hurley: The Blessed
Karen Thompson Walker: The Age of Miracles
Laurie Halse Anderson: Jégviráglányok
Rick Riordan: A szörnyek tengere
Sophie Kinsella: Egy boltkóros naplója

Nos, ennyit szerettem volna elmondani. :) Sok sikert mindenkinek, aki velem együtt indult a kihíváson!
1 megjegyzés:

Nancy írta...

Jajj nagyon jó kis lista, annak meg kimondottan örülök, hogy a Donovan regény is felkerült :))
Az Algernonhoz meg jó olvasást ;)