2012. május 4., péntek

Quotes to remember...

Ahogy ígértem, meg is érkezett az első idézetes poszt, ami ezúttal az Amerikai istenek-ből merít. Ezekben a bejegyzésekben többféle szempont alapján kerülnek be idézetek: ami sokat jelent, ami gyönyörű hasonlat, ami egyszerűen vicces és így tovább.

"A kitalált történetek segítségével beléphetünk ezekbe a fejekbe, ezekre az idegen helyekre és más szemén keresztül nézhetjük a világot. És megállunk a mesében, mielőtt meghalnánk, vagy nem is mi halunk meg, mert nekünk nem esik bántódásunk, aztán lapozunk vagy becsukjuk a könyvet a mesén túli világban, és éljük tovább saját életünket."


"Az ilyen gyötrelmes pillanatokat már nem vagyunk képesek elviselni, és a szigeteinken maradunk, ahol nem okozhatnak nekünk fájdalmat. Ezeket a pillanatokat sima, biztonságos, gyöngyházfényű burok fedi, hogy gyöngyként csusszanjanak ki a lelkünkből és ne tépjenek rajtunk sebeket."


"Ha az ember temetkezési vállalkozó, nem igazán érdeklődik az emberek egészségi állapota felől. Még azt hiszik, üzlet után kuncsorog – jegyezte meg Ibis úr suttogva."


A következő idézet csúúúúnya kifejezést tartalmaz!


"A madár megfordult, gyanakodva félrehajtotta a fejét és csillogó szeme Árnyékra meredt. 
– Mondd, hogy „Soha már” – kérte Árnyék. 
– Baszd meg – mondta a holló. "


"Minden óra sebet ejt rajtad. Az utolsó végez veled."


"Amondó vagyok, egy város nem is város könyvesbolt nélkül. Lehet, hogy városnak hívja magát, de ha nincsen könyvesboltja, senkit nem tud átverni."


Azt hiszem az utolsó szösszenettel senki sem vitatkozhat :)

0 megjegyzés: