2012. július 7., szombat

Utazzunk a Maximmal (2.)


Nos, kicsit megkésve hozom a második részt, mert nyaralni mentem múlt vasárnap, és akkor még gyorsan két ruha bőröndbe dobálás között bepötyögtem az első bejegyzést. Íme a többi ígéretes könyv a Maxim őszi felhozatalából:

A soron következő könyv egy romantikus regény, ami így első benyomásra remek kikapcsolódást nyújthat egy hétvégén. Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra? (The Statistical Probability of Love at First Sight) című regénye 256 oldalas lesz, vagyis egész kis rövid olvasmány, hisz' összesen 24 órát dolgoz fel. Kartonált formában fog megjelenni 2012. szeptember 18-án.
Egy Oliver és egy Hadley szemszögű előzetes.
Fülszöveg:
Négy perc általában alig valamire elegendő – ugye nem hinnéd, hogy ennyi idő alatt minden megváltozhat?
A tizenhét éves Hadley Sullivan életében ez az egyik legrosszabb nap. Ott ragadt a JFK repülőtéren, késésben van apja második esküvőjéről, amelyet Londonban tartanak, ráadásul a leendő mostohaanyjával még soha nem találkozott.
Ebben a lehetetlen helyzetben pillantja meg a tökéletes srácot, az angol Olivert a repülőtér szűk várótermében. A fiú jegye a 18C ülésre szól – Hadley-é pedig a 18A-ra.
A végzet fordulatai és az idő fontos szerepet játszik ebben az elgondolkodtató regényben, amely egyaránt szól a családi kapcsolatokról, a második esélyről és az első szerelemről. Hadley és Oliver huszonnégy órát felölelő története meggyőz arról, hogy az igaz szerelem akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.

A következő regény kapcsán ismét a múltba nyúlunk vissza, a huszadik század elejére. A  ma már természetesnek vett technikák, eszközök és szórakoztatóipar kialakulása mellett követjük nyomon két bevándorló életét Amerikában Luca Di Fulvio: Álmok bandája című könyvében.
Az 571 oldalas nagyregény keménykötéses verzióban jelenik meg 2012. szeptember 28-án. 
Fülszöveg:


Cetta és fia, Christmas Olaszországból menekült az erőszak és a viszontagságok elől Amerikába, a remények országába. A nő egyetlen vágya, hogy a kisfia igazi amerikai legyen: szabad azért, hogy boldog lehessen, de mindenekelőtt szabad azért, hogy önmaga lehessen.
Ám a huszadik század eleji New York külvárosaiban „amerikainak lenni” egyben azt is jelenti, hogy konfrontálódni kell a világ minden szegletéből érkező emigránsok közösségével, amelyben a törvényeket a gengszterek és az embereik diktálják. Ebben a helyzetben nem könnyű élni és az álmokért küzdeni, hacsak nincs az embernek különleges tehetsége. Christmas bizton számíthat a rendkívül élénk fantáziájára és arra a képességére, hogy amit mesél, azt hihetővé is tegye olyan történetekkel, amelyek álmodozásba ringatnak mindenkit, aki csak hallgatja. Így születik meg a Diamond Dogs képzeletbeli bandája, amely mindössze két kisfiúból áll, mégis képes egész New York urává válni, sőt az első független rádiócsatorna segítségével a város minden lakásába eljutni.
Az Álmok bandája Christmas és Cetta története, és minden emberé, akinek az élete az övékbe fonódik a huszadik század elejétől 1929-ig, Olaszországtól az őrült húszas évek New Yorkján át Kaliforniáig és a születőben lévő hollywoodi filmiparig. Kitűnő példája annak, hogyan lehet tiszta szívet megőrizve ésszel feljutni a ranglétra legaljáról akár a legtetejére, hogy érdemes kitartani az álmaink mellett, mert megvalósulhatnak, ha harcolunk értük.
Luca Di Fulvio egy igazi nagyregénnyel ajándékoz meg bennünket, amely mesél a rádió, a mozi, a Broadway, a reklámok, a felhőkarcolók, az autók – de mindenekelőtt egy nagy szerelem, Ruth és Christmas szerelmének – születéséről, és egy álom erejéről, amely talán még a valóság felett is győzedelmeskedhet.


A következő kötet egy trilógia első része, Amy Kathleen Ryan: Ragyogás (Glow) című regénye szerintem tömören egy YA sci-fi. 320 oldalas és kartonkötésű lesz, 2012. október 18-án fog megjelenni.
Előzetes és fülszöveg:



Mit éreznél, ha egy olyan űrhajón születtél volna, ahol csak a szüleid és az idősebbek ismerik a Földet? Te sosem láttad, csak az általuk mesélt történetek alapján ismered, és minden vágyad, hogy megérkezzetek az új otthonotokba, arra a bolygóra, amelyet benépesíthettek.
A történet középpontjában Waverly áll, akinek az élete váratlan fordulatot vesz. A barátja, Kieran éppen megkéri a kezét, amikor a szövetséges hajójuk váratlanul megtámadja őket és elrabolja az összes nőt az űrhajóról, ahol eluralkodik a káosz. A szerelmeseket elszakítják egymástól az események, s mindkettejüknek helyt kell állnia az új és szokatlan helyzetben.
Ahhoz, hogy visszataláljanak egymáshoz és szeretteiket is megmentsék, sokat kell küzdeniük. Hamarosan arra is ráébrednek, hogy az ellenségek nem mindig kívülről érkeznek.
A Ragyogás egy trilógia első része. A kitartásról, szerelemről és árulásról szóló lebilincselő történet garantáltan fenntartja az érdeklődést és kíváncsiságot az olvasóban.


És az utolsó regény egy romantikus könyv, amiben két egészen eltérő jellem kerül közel egymáshoz. Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás (Beautiful Disaster) című regénye 2012. szeptember 28-án fog megjelenni, a borító keménytábla, védőborító / füles, kartonált, 444 oldal.. 



Az új Abby tökéletes. Nem iszik, kerüli a káromkodást, a pólói kifogástalan rendben sorakoznak a szekrényében – azt hiszi, elegendő távolság választja el a múltjában rejlő sötétségtől. De amikor megérkezik a legjobb barátjával, Americával a főiskolára, az új élet felé vezető útja gyorsan megváltozik.
Travis vézna testét tetoválások borítják, tipikus laza srác, azt testesíti meg, amire Abbynek szüksége van – és amit szeretne elkerülni. Abby távolságtartása felkelti a kíváncsiságát és cselhez folyamodik egy egyszerű fogadás segítségével: ha ő veszít, önmegtartóztató marad egy hónapig, ha Abby marad alul a játszmában, Travisnél fog lakni ugyanennyi ideig. Travis nem is sejti, hogy a párjával hozta össze a sors, akármelyikük is nyer.
Szerelem és játék keveredik a népszerű írónő, Jamie McGuire regényében, amely a fiatal olvasók körében nagy népszerűségre számíthat. Ne hagyd ki, játszd meg te is a tétjeidet! Szerinted Abby nyer vagy Travis? Vagy ebben a játékban nincsenek vesztesek?




Szerintem rendkívül színes és jó felhozatallal vár minket a kiadó ősszel. Igényes, szép borítók, és a legkülönfélébb témák, szerintem biztos, hogy mindenki talál majd kedvére való.
A megjelenések összesítve:


2012. szeptember 18.

  • Cynthia Hand: Angyalfény
  • Ruta Sepetys: Árnyalatnyi remény
  • Jay Asher, Carolyn Mackler: Kezünkben a jövőnk
  • Jennifer E. Smith: Vajon létezik szerelem első látásra?
2012. szeptember 28.

  • Luca Di Fulvio: Álmok bandája
  • Jamie McGuire: Gyönyörű sorscsapás
2012. október 18.

  • Alice Hoffman: Galambok őrizői
  • Amy Kathleen Ryan: Ragyogás




0 megjegyzés: